ВЕ ЧЕКА МЛАДА МЕСЕЧИНА НА 10.07.2021: Пристигнува период кога се менува се!

9 јули, 2021
177379_shutterstock-512720290_ls (1)

Не чека уште еден нов месец. Овој пат е во знакот на рак и тоа ќе се случи на 20.07.2021 во 05:18 часот по наше време. Новата месечина е почеток на лунарниот циклус, од гледна точка на астрологијата, моментот кога Сонцето и Месечината стануваат под ист знак и степен, формирајќи спој. Во животот, тоа е рамнотежа на умот и чувствата.

Нова месечина во Рак

Што треба да знаеме за да живееме еден месец со најмалку загуби и најдобри резултати:

  1. Знакот Рак ќе создаде расположение во позадина. Но, без оглед на тоа, она на што најмалку обрнуваме внимание, создава најголем ризик за нас. Ракот е емотивен знак и тие емоции не се трајни, но кога ќе се допрат, тие го погодуваат токму она што е вредно и значајно. Ова значи дека ќе бидете претпазливи кога некој ќе ве вработи некаде, особено ако ви каже дека имате вредност за нив. Згора на тоа, од 11.07.2021 година. Меркур, исто така, ќе премине во знакот на рак (до 28 јули 2021 година), и ќе има многу од тоа во информациите што ќе се емитуваат. Дали сте повредени поради она што е важно и значајно? Не трошете време и размислете за ова прашање.
  2. Двете ретро планети нè враќаат назад на прашањата што се случувале порано. Веројатно нема да има нови, но сепак мора да го оставите она што го влечевте со вас со години. Ќе се појават стари теми, прашања, можеби во нова перспектива. Ретро Нептун ќе додаде магла и илузија за тоа што се случува наоколу. Затоа, бидете внимателни во одлуките. Но, тоа е одличен период да ги растерате илузиите во себе, да ги развивате своите верувања и блокади. И со оглед на хармонијата на аспектите, таквата работа ќе оди многу побрзо и поефикасно. Можете дури да поминете низ генерички програми. Плутон е тешка планета за Месечината во рак. Шетањето низ него е како лизгалиште на патот, а бидејќи планетата е ретро, ​​повторно ќе не стави пред избор што требаше да биде прифатен во животот подолго време, да се откажете од нешто или некого, да се подложите на еден вид на чистење на одвлекување на вниманието. Имајќи го предвид аспектот на опозицијата, ова ќе се случи прилично грубо и одеднаш.
  3. И Уран во секситил ќе донесе многу изненадувања на кои ќе мора брзо да се прилагодите. Плус е што оние кои нема да се откажат овој месец ќе добијат бонуси на кои не сметаа сега. Лошата страна е што треба брзо да реагирате. Се разбира, ќе биде потешко за оние кои донесуваат бавни одлуки во животот.

Еве како максимално да го искористите ова време: размислете за што ве мачи

Фокусирајте се на вашата внатрешна состојба, на тоа како се чувствувате. И, ако ова е присутно во вашиот живот, тогаш размислете како можете да се ослободите од дисциплината. Не донесувајте избрзани одлуки ако некој активно брза и ве вознемирува. Но, реагирајте брзо на ситуации што доаѓаат во вашиот живот самостојно и започнете да работите на вкоренети верувања, кои се мешаат во генеричките програми што ги наследивте за да не одите понатаму до вашите потомци.

Ослободете се од навиките што ви штетат.