Дали сте знаеле дека ЗАПАЛКАТА е измислена пред КИБРИТОТ? Десет факти што ќе ве остават без зборови!

6 јуни, 2021
0f9816e291d7a94e58c8d4384be711189111e3c8

Идеален ден за откривање интересни факти.

Дали знаевте дека топлата вода ќе замрзне побрзо од ладната или дека Кока-Колата првично била зелена?

Ова е список на најинтересните факти што ќе ве изненадат.

Интересни факти

1) Мона Лиза нема веѓи.

2) Невозможно е да го лижнете сопствениот лакт.

3) Физички е невозможно свињите да гледаат во небото.

4) 111.111.111 помножено со 111.111.111 = 12,345,678,987,654,321

5) Слоновите се единствените животни кои не можат да скокаат.

6) Повеќето кармини содржат рибни крлушки.

7) Запалката е измислена пред кибритот.

8) Електричниот стол е измислен од стоматолог.

9) Ако статуата на лице во парк на коњ ги има двете предни нозе во воздухот, тоа лице е убиено во борба. Ако коњот има една предна нога во воздухот, лицето починало од раните здобиени во борбата. Ако коњот ги има сите четири нозе на земја, лицето починало од природна смрт.

10) 99% од луѓето што го читаат ова ќе се обидат да си го лижнат лактот.