Јапонски меки палачинки (РЕЦЕПТ)

2 јануари, 2021
dreamstime-m-144612206

Зошто да не направите промена и да подготвите јапонски меки палачинки наместо оние вообичаените? Лесно се подготвуваат, а изгледаат различно и можат да се комбинираат со џем, овошје…

Состојки за 4 лица:

2 жолчки

¼ шоља шеќер

½ шоља млеко

¾ шоља мешавина за палачинки

4 белки

За послужување:

Путер

Благ сируп

Џем

Капини

Малини

Јагоди

Ќе ви требаат тркалезни метални калапи за подготовка.

Подготовка:

Изматете ги жолчките, шеќерот, млекото и смесата за палачинки со миксер во голем сад додека смесата не стане компактна и грутките исчезнат. 2. Во друг сад со миксер изматете ги белките додека не добиете цврст снег. Внимателно измешајте го снегот во смесата за палачинки и внимавајте снегот да не се растопи.

Подмачкајте два метални калапи и ставете ги на тава и поставете го огинот на најмал оган. Наполнете приближно 3/4 од калапот со смесата, покријте ја тавата со капак и оставете ја да се готви на тивок оган околу 10 минути, додека средината на палачинките е скоро готова.

Користете шпатула, нежно одвојте го дното на палачинките од тавата и внимателно превртете ги. Гответе уште 5 минути и сервирајте со путер, сладок сируп или џем и диви бобинки или некој вид бобинки.

Eskişehir escort - Sekabet kaç oldu -
Superbetin yeni adresi
-

Dinamobet link

-

kolaybet giriş yapamıyorum

- escort - Casinomaxi bağlan - Goldenbahis - Sultanbet - mobilbahis giris -
instagram takipçi hilesi