Не сте пробале ваква пица: Сочна и вкусна, без дамка брашно, а основата особено ќе ве воодушеви!

5 март, 2021
pizza-41700221920-830x0

Кога ќе ги прашате љубителите на тесто што најмногу сакаат, во повеќето случаи одговорот ќе биде пицата. Но, оние кои се грижат за линијата или сакаат да ослабат, најмногу ќе го одбијат овој италијански специјалитет, со образложение дека „брашното дебелее“. Едно време, тоа беше популарна пица со база од карфиол, а сега имаме апсолутен гурмански хит – пица со пилешка основа!

Состојки: Подготовка: Пилешкото филе исечете го на коцки, па мелете го во блендер. Додадете една глава сецкан кромид, јајце, малку сол и сув зачин. Комбинирајте сè добро. Тавата за пица премачкајте ја со масло, а потоа спуштете ја мешавината од месо, израмнете ја така што ќе ја наполни тавата и печете 20 минути на 200 степени. Извадете ја тавата за печење од рерна, ставете излупен домат, свежи шампињони исечени, свежи пиперки исечени на ленти на месната основа, а потоа посипете великодушно со сирење и вратете ја во рерна десет минути да се пече.

escort - Korsan taksi