Неодолива кремпита – Стар рецепт кој секогаш е добредојден!

9 февруари, 2024
kgn-img-507868

Наш предлог за уживање во некој вкусен десерт овој викенд е кремпита. Вкусна и слатка, ќе ги задоволи сите ваши потреби за благо.

Потребни ви се:
2 јајца
3 лажици шеќер
3 лажици брашно (рамни лажици)
1 лажица маслиново масло

Крем:
Готов крем за кремпити
800 мл млеко


За украсување:
2 кесички шлаг

Подготовка:

Изматете ги јајцата заедно со шеќерот, додадете брашно и масло и изедначете ги. Истурете ги во плех 30х20 см. Печете на 200 степени Целзиусови, околу 15-20 минути.

Во меѓувреме, истурете ја смесата со кремот во длабок сад и изматете со миксер, додадете го млекото и промешајте според упатството.

Испечената торта прелијте ја со кремот и израмнете. Изматете го шлагот и украсете ја.

Кремпитата е готова за неколку минути.