Печени њоки – ручек подготвен за 20 минути

29 јануари, 2021
рр

Ќе потрае помалку од половина час од сечењето на кромидот до отворањето на рерната – ние ви го гарантираме тоа!
Њоки, конзервирани домати, омилени зачини и фина моцарела прават едноставна, брза и прифатлива храна за удобност. Количините наведени во рецептот се доволни за две гладни лица, затоа прилагодете ги според вашите потреби.

Ако се плашите дека ќе ја промашите компонентата за месо во ова јадење, слободно додадете крцкава сланина или домашна колбас. Добар апетит!

Состојки:

1 лажица маслиново масло
1 мал кромид
2 чешниња лук
400 гр излупени домати
500 гр њоки
1 лажичка сушен босилек
125 гр моцарела
Сол, бибер
Подготовка:

Загрејте го маслото во голема тава и испржете го исецканиот кромид пет минути. Измешајте го мелениот лук, пржете го една минута, а потоа додадете го излупениот домат и изгмечете го со дрвена лажица. Гответе околу десет минути и мешајте повремено.
Гответе ги њоките според упатствата на пакувањето и измешајте ги во сосот. Зачинете со сол и бибер, додадете босилек и префрлете го во голем огноотпорен сад.
Наредете ги парчињата моцарела и печете до десет минути на 200 степени, додека не се стопи сирењето и не почнат да се формираат меурчиња.

escort - Korsan taksi