Разбијте ја монотонијата за припремата на пилешко месо! Оваа крцкава варијанта може да стане вашата нова страст!
18 јануари, 2021
Крцкави пилешки гради!
Состојки:
- 3 парчиња пилешки гради со средна големина
- 2 белки
- 1 чаша бадеми
- ¼ чашa рендан пармезан
- 1 лажичка мајчина душица
- 2 лажички оригано
- 1 лажичка сол
Подготовка: Загрејте ја рерната на 170 степени. Промешајте го ориганото, пармезанот, солта и мајчината душица додека сè не се соедини добро. Ставете го пилешкото на едната чинија, белките во плиток сад, а мешавината од бадеми на другата чинија. Пилешките парчиња лесно превртете ги во белките, а потоа во смесата со бадеми, па наредете ги на плех покриен со хартија за печење. Печете околу триесет минути.
Пријатно!