Совршен ручек за 20 минути: Meсо во павлака е совршен деликатес! (РЕЦЕПТ)

14 јануари, 2021
рецепт

Состојки:

4-6 парчиња свинско месо (или некое друго месо)

4 лажици супа или вода

4 лажици крем за готвење

2 кисели краставички

2 лажици сенф

2 лажици масло

пипер сув

Подготовка:

Исчукајте ги свинските шницли малку, зачинете со сол, бибер и сув зачин и испржете ги на 2 лажици масло. Извадете ги и држете ги покриени на топло место. Потоа истурете супа или вода над маснотиите од пржење на месото. Додадете павлака за готвење и промешајте. Исечете кисели краставички на мали коцки, а потоа измешајте ги во павлака и промешајте. Додадете сенф, сецкан магдонос, па зовријте и зачинете по желба. Вратете го испеченото месо во сосот, промешајте и послужете го веднаш.