ТАЈНАТА НА НАЈДОБРИТЕ ПОХОВАНИ ШНИЦЛИ! Крцкави од надвор, а од внатре меки како душа! (РЕЦЕПТ)

6 септември, 2021
473940_piletina23_iff

Пржени пилешки шницли со фантастичен вкус, крцкави однадвор, меки одвнатре како душа.

СОСТОЈКИ:

  • пилешки стек
  • 3-4 јајца
  • 4 лажици бело брашно
  • 3 лажици рендан кашкавал
  • 4-5 лажици презла
  • 3 лажици соја снегулки
  • 1 ќесичка кубети со вкус на пилешко
  • лажичка мелен црвен пипер
  • сол, бибер
  • масло

ПОДГОТОВКА:

Стековите исечете ги на тенки парчиња, па расечете ги уште малку со нож и посолете. Изматете ги јајцата. Истурете бело брашно, кашкавал, презла, соја снегулки, изронети кубети (изронете ги со сукало), мелена папрака во сад и сѐ добро измешајте. Ако сакате, додадете бибер. Извалкајте го секој стек во смесата, потоа во јајцата, потоа во смесата, уште еднаш во јајцата и смесата и наредете ги во плех. Пржете во длабоко масло 2-3 минути од секоја страна и извадете ги на хартија за да се впие вишокот маснотии.

Пријатно!

escort - Korsan taksi