БИДЕТЕ СПРЕМНИ ЗА ПРОЛЕТНАТА РАМНОДЕНИЦА: Направете го ова на 21-ви март и ќе ви се исполнат сите желби!

20 март, 2021
2501233_profimedia0318247381_ls

Доколку сакате најдобро да ја искористите оваа енергија, направете ја постапката за исполнување на желбите на 21 март!

Пролетната рамноденица на 21 март – денот кога светлината и темнината се изедначуваат, ноќта и денот имаат исти часови, и доживуваме голема промена на енергијата. Природата се буди и обновува, и ние го започнуваме процесот на позитивна трансформација во согласност со нејзиниот божествен тек.

Зголемената енергија на пролетната рамноденица ќе влијае на нашите животи, нашите планови за желби – со првите пролетни цвеќиња, нашите соништа стануваат пореални, нашата мотивација поголема, а нашите амбиции се остварливи.

svece, cvece

Ако сакате максимално да ја искористите оваа енергија, направете едноставен ритуал за исполнување на желбите на 21 март!

Ви треба:

1 свеж цвет
1 сув лист
сад со вода
2 свеќи
молив и хартија

Инструкции:

Подгответе ги сите потребни работи за ритуалот и започнете со медитација. Можете да користите водени медитации, но и лична медитација. Во зависност од тоа што најмногу ви се допаѓа.

Затип, запали ги двете свеќи и ставете ги една до друга. Ставете ја раката на срцето и кажете ги следниве потврдни пораки:

“Јас сум избалансирана. Јас сум своја. Јас сум приземјена. Јас сум фокусирана. Јас сум земја, јас сум вода. Јас сум оган, јас сум воздух. Јас сум Сонце, јас сум Месечина. Јас сум светло. Јас сум темно. Јас сум поврзана со сè што е внатре и со сè околу мене. Јас сум вкоренета во себе. Јас сум мир. Јас сум љубов. Јас сум рамнотежа. Јас сум хармонија.”

Земете хартија и молив. Ставете ја раката на вашето срце и поставете си го прашањето: Како можам повеќе да го почитувам и подобрувам моето животно патување? Запишете ги одговорите што ви паѓаат на ум.

Земете уште едно парче хартија, ставете ја раката на срцето и запрашајте се – Драга душо, како можам да најдам светлосна енергија и врска со моето внатрешно битие? Одговори ги одговорите на хартија.

svece, cvece

Свиткајте ги двата хартија, а потоа запалете ја хартијата една по една на пламенот на свеќата и кога ќе почне да гори, ставете ја во сад со вода.

Потоа земете цвет и лисја во вашата рака, затворете ги очите, замислете желба и фрлете ги во вода.

Заблагодарете се за сè што ви дала природата и за сите придобивки што ви ги носи животот.