Адел oфицијално се разведе, медиумите објавија детали за договорот што го склучила со поранешниот сопруг!

11 март, 2021
афд

Британската пејачка Адел (32) и нејзиниот поранешен сопруг Симон Конечки (46) ќе го делат старателството над нивниот осумгодишен син Анхел Конечки, а пејачката нема да мора да плаќа алиментација на поранешниот сопруг.

Подеднакво, и тој нема да мора да и плаќа алиментација.

Адел (нејзиното целосно име е Адел Адкинс) и Конецки, директор на хуманитарната организација Дроп4Дроп, која ги снабдува со вода за пиење земјите во развој, не се заедно од август 2019 година, а разводот беше финализиран минатата недела на суд во американскиот град Лос Анџелес

Според судските документи што ги виде АП, Адел и Конечки се разведоа преку институт за помирување, а условите беа меѓусебно договорени.

image

Двајцата се откажаа од своето право да плаќаат алиментација од поранешниот сопружник, а законското и физичкото старателство над детето ќе бидат поделени.

Во документите исто така се вели дека тие се согласиле да ги решат сите можни идни проблеми надвор од судот.

Гласините дека Адел и Конецки се во врска започнаа да кружат во јануари 2012 година, кога пејачката и хуманитарката беа видени во Националниот парк Еверглајдс во американската држава Флорида.

Двојката го имаше своето прво и единствено дете на 19 октомври 2012 година.

Во својот говор на доделувањето на Греми наградите во 2017 година, Адел му се заблагодари и на својот „сопруг“, што дојде како потврда дека парот се венчал. Пејачот го потврди ова во март 2017 година за време на концерт во Австралија.