Чарлс ја видел Дијана само неколку пати пред запросувањето, а еден од неговите одговори на интервју пред венчавката особено ја погодил!

25 февруари, 2021
fa1211c9a03ec976028dbb6483d313988dfadf86

Едно прашање во интервјуто пред веридбата особено ја погоди Дијана.

Принцот Чарлс ја запознал Лејди Дијана само кретко време пред да ја запроси и потоа ѝ дал неколку прстени, кралско злато во тоа време. Сепак, работите не започнале добро, и сè се искомплицирало со едно интервју пред свршувачката.

Кога принцот Чарлс објавил дека се верил со Лејди Дијана на 24 февруари 1981 година – пред 40 години – Светот помисли дека го гледаат почетокот на љубовната приказна од бајката.

Дијана го опиша нивното интервју пред свршувачката како „ужасно“ и дека одговорот на Чарлс на прашањето дали се заљубени ја „трауматизирал“. Тогаш таа рече: – Го имавме ова ужасно интервју денот кога ја објавивме нашата венчавка. Новинарот нѐ праша „Дали сте заљубени“. Помислив: „Какво глупаво прашање“. Реков: „Да, секако дека сме“, а Чарлс се сврте и рече: „Што и да значи љубов“. И тоа ме погоди целосно. Тоа беше чуден одговор. Тоа ме трауматизираше – рече тогаш Дијана.

Откако новинарот го постави прашањето, Чарлс го зеде телефонот и се јави на неговата мајка, кралицата.