Кристин Стјуарт во новиот филм за принцезата Дајана: Еве што е единствената работа за која жали глумицата!

10 октомври, 2021
6ebeadbf9dcbcb6cf57ccfbfe599b111e22bc1e5

Најновиот филм за најомилената принцеза прикажува некои од клучните моменти во животот на принцезата Дијана. Од добротворната работа на Дајана, до бракот и мајчинството.

Актерката секогаш истакнуваше дека играњето на една од најпознатите жени во историјата носи одредена одговорност.

Во пресрет на премиерата на „Spenser“, Кристин Стјуарт зборуваше за предизвиците да ја глуми принцезата Дајана.

Откри дека за неа, една од најважните работи е чувството на автентичност.

  • Се уште не сум мајка. Се чувствував нелојално во тој дел на глумата со неа. Таа навистина ја имала онаа супериорна, разоружувачка, прекрасна енергија. Одлуките со кои се борела Дајана беа „поразителни“ – посочи таа за Daily Mail.

Кристин објасни како се потпира на сопственото искуство во јавноста за да се обиде да го разбере тој дел од животот на принцезата Дајана.

  • Тешко е да се спореди затоа што, таа беше фигура … Нејзината работа беше да го одржи тој идеал на некој начин. Не сум кралица, не сум принцеза – сигурно беше тешко.