ПОВТОРНО ДРАМА КАЈ КАРДАШИЈАНИ: Клои никогаш повеќе нема да може да роди дете, а ова е причината!

16 мај, 2021
2511473_profimedia0601190963_ls

Клои Кардашијан (36) заедно со нејзиното момче Тристан Томпсон (30) планираат да го прошират семејството.

Сепак, ги чекаат тешки одлуки. На почетокот на оваа година, лекарите и соопштија на Клои дека нејзината втора природна бременост ќе биде ризична.

Клои се сврте кон нејзината постара сестра Ким Кардашијан (40) кога почна да размислува за сурогат мајчинство, што често го користат како опција од парови кои не можат да забременат самостојно. Ким ја искористи таа опција за две од нејзините четири деца.

„Постои 80 проценти шанса да абортирам, што речиси и да ми се случи на почетокот на мојата прва бременост“ – рече тогаш Клои и ја спомна својата ќерка Тру (3).

Сестра Ким ја увери дека не е важно дали користела сурогат мајка и дека нејзините искуства со целиот процес биле одлични. И покрај тоа, Клои остана скептична и рече дека помислата дека никогаш повеќе нема да биде бремена ја исплашила.

„Уживав во бременоста. Срцето ми се крши од помислата дека нема да можам повеќе да го доживеам“ – признала таа.

Клои и момчето Тристан имале разговор со терапевт чија специјалност е сурогат-мајчинството, за да видат дали разбираат сè што е поврзано со процесот.

„Тоа е голема обврска, сосема ново поглавје, но ние сме тим и можеме да го сториме тоа“ – рече кошаркарот Тристан.

Терапевтот ги фати неподготвени за време на еден дел од разговорот. Тие разговараа што би се случило доколку ембрионот се раздели и чекаа близнаци или повеќе деца.

„Ако сме благословени со повеќе деца, тоа е одлука на Бога, затоа сме добро со тоа“ – рече Клои, но таа се изненади кога терапевтот рече дека нивната сурогат мајка можеби не е во ред со тоа.

Тој и објаснил дека иако тоа е нивно дете, телото е на сурогат мајката, која има право да ја прекине бременоста доколку се појават вакви непланирани настани. Ова длабоко ја шокираше Кардашијан, која сметаше дека сè ќе биде водено од нивните желби, без никакво влијание на сурогат мајката.

Kloi Kardašijan, Tristan Tompson

„Јас навистина не го поврзав тоа, иако нејзиното тело е мое бебе, дека може да донесе таква одлука. Знаев дека тоа е нејзиното тело, но не и дека тоа е нејзин избор, што е многу наивно и ова ми ги отвори очите“ – рекла Клои.

Таа исто така коментира дека недостатокот на контрола ја прави многу нервозна. Во разговор со нејзината мајка, Крис Џенер (65) призна дека поради тој разговор, ги преиспитува своите одлуки и дека не знае дали сурогат-мајчинството е навистина за нејзиното семејство.

„Мислам дека сè зависи од пронаоѓањето на вистинска сурогат мајка. Ќе ја најдеме и кога ќе го сториме тоа, ќе биде магично“ – се тешеше Томпсон.