Теоријата на заговор која вечра повторно оживеа на социјалните мрежи: КОЈ Е ТАТКОТО НА ХАРИ?

18 април, 2021
Screenshot_1

Покрај бројните гласини за принцот Хари, постои и една која никогаш не згаснува, а гласи вака: „Принцот Чарлс не е биолошки татко на принцот Хари“. Бидејќи луѓето сакаат теории на заговор и веројатно затоа што никој не го сака принцот Чарлс, додека сите го сакаат Хари – многу луѓе веруваат дека некој друг е неговиот вистински татко.

Со години беше осомничен поранешниот инструктор за јавање на принцезата Дијана, човек по име Џејмс Хјуит. Докази кои се наведуваат? Фактот дека Џејмс и Хари имаат црвена коса. Вистина е дека во 1986 година, принцезата Дијана започна врска со британскиот офицер за коњаница, кој беше ангажиран да ги учи Дијана, Вилијам и Хари да јаваат. Врската траела пет години, што и Дијана и Џејмс признаа во подоцнежните интервјуа.

Единствениот проблем? Дијана и Џејмс се запознаа само две години по раѓањето на принцот Хари. Во едно интервју, Џејмс еднаш рече: „Кога првпат ја запознав Дијана, Хари веќе беше мало дете“ и додаде: „Можам да го разберам интересот, но Хари веќе одеше кога започнаа моите односи со Дијана. Додуша, црвената коса е слична на мојата и луѓето велат дека изгледаме слично. Сепак, никогаш не сум ги охрабрил овие споредби, и иако бев со Дијана долго време, морам еднаш и засекогаш да кажам дека не сум јас таткото на Хари“.

Црвената коса потекнува од семејството Спенсер

Црвената коса на принцот Хари може да биде црвена харинга во теориите на заговор за неговото татковство. Но, таа боја „очигледно е наследена од семејството Спенсер“, заедно со неговиот румен тен. Принцезата Дијана немаше црвена коса, но нејзината сестра Лејди Сара, како и нејзиниот брат Ирл Спенсер, кога беше помлад.

Иако и Хари и Џејмс имаат црвена коса, меѓу изгледот на овие мажи има повеќе разлики отколку сличности. Хари има сини очи, додека Џејмс има кафеави, а ако ги погледнете нивните насмевки, ќе видите дека Џејмс има големи кучешки заби, „многу британска“ одлика, додека Хари има мали заби, веројатно од грчката лоза по потекло од принцот Филип .

Хари споделува многу одлики со принцот Чарлс и принцот Филип, додека единственото нешто што има заедничко со Џејмс е неговата брада. Сите тројца кралски мажи имаат мали очи поставени близу до носот. Тие имаат мали кучешки заби, што е невообичаено за Британците. И сите се релативно високи. Сите нивни горни вилици имаат кратки заби.

Принцот Чарлс ја коментираше косата на Хари што ја навреди принцезата Дијана

Интересно е што косата на принцот Хари е тема на разговор уште од првите моменти од неговиот живот. Принцот Чарлс „очајно“ сакаше девојче. Кога Дијана беше бремена со Хари, знаеше дека има момче, но тој факт го чуваше во тајност за време на бременоста. Подоцна открила што се случило кога се роди принцот Хари.

„Чарлс секогаш сакаше девојче“, рекла таа. Кога се роди бебето, првиот коментар на Чарлс беше: „О, Боже, тоа е момче“, а неговиот втор: „и тој дури има и црвена коса“. Чарлс подоцна рече дека се шегувал. Но, Дијана беше „крајно повредена и навредена“.

Џејмс служеше како пример и татко на принцот Хари (и на принцот Вилијам). Им читаше приказни пред спиење и си играше со нив. Џејмс во едно интервју рече: „Играв со нив, пливав со нив, ги научив да јаваат.” Тој беше сурогат татко и еден вид очув. Плус, тој го гледаше Хари секој викенд неколку години. Одигра важна улога во одгледувањето на момчето и во создавањето човек каков што е денес.