Дали знаете дека салатите исто така можат да дебелеат? Еве како да ги препознаете НЕЗДРАВИТЕ!

22 февруари, 2021
sala

Нездравите салати може да ги препознаете по три критериуми:

1.Калорискиот прелив кој се состои од мајонез, сенф и слични додатоци може да има до 250 калории. Тие содржат шеќер, вештачки состојки и натриум. Затоа, вашиот додаток го правите од лимон и маслиново масло.

  1. Поради силните адитиви, честопати наоѓаме премалку зеленчук во салатата, што треба да биде најмногу во количина.
  2. Маслиновото масло е одлична замена за купените преливи, но доволно е лажичка или две!