Едноставен начин како да се ослободите од отечените очи наутро

5 септември, 2021
495785cbef518824bdb6b76980f014a37514a089

Ретко кој се буди без отечени очи.

Активните корисници на социјалните мрежи најдоа одличен начин да се ослободите од потеченоста и темните кругови под очите за само неколку минути со помош на замрзната краставица.

Исечете ги краевите на краставицата, оставете во замрзнувач преку ноќ, а наутро масирајте го лицето со краставицата како да користите ролери за масажа.

Според корисниците, ладната краставица не само што ќе го отстрани отокот, туку и ќе ѝ даде сјај на кожата, ќе ја хидрира и зајакне, така што ќе бидете свежи и подготвени да го започнете новиот работен ден.

Со замрзната краставица, веруваме дека ќе заборавите на здодевното бришење на лицето со коцка мраз.