ЕКСПЕРТ ЗА ВРСКИ НАПРАВИ ХАОС: Објасни зошто мажите не треба да бидат со самохрани мајки, но не го очекуваше ова!

27 март, 2021
poster

Во ерата на социјалните мрежи и интернетот, секој може да објави што сака, а доказ за тоа е самопрогласениот експерт за комуникација, Мајрон Гејнс, кој ги објави своите совети на профилот на TikTok @realtalkmiami.

Неговите совети стануваа сè попопуларни, а потоа тој објави видео наречено „Три причини зошто не треба да бидете во врска со самохрана мајка“.

“Момци, едноставно кажано, вие никогаш нема да бидете на прво место за неа, туку детето. Што е добро, така треба да биде, но разберете дека секогаш ќе бидете на задното седиште. Второ, тоа не е вашето дете, па не можете дури и да го дисциплинирате, а плус е што ако раскинете тој може да го одведе и повеќе нема да го видите. И на крајот, ќе платите за она што е одговорност на друг човек “, објави наводниот експерт за врски.

“Значи, самохрани мајки, само за рекреативна употреба. Заштитете се себе си и вашиот паричник”, додава тој на крајот.

Неговото видео стана многу популарно на социјалните мрежи, но не на начинот на кој тој би сакал – луѓето беа шокирани, а реакциите беа главно негативни.

“Дали е ова шега? Те молам, кажи ми дека е шега, невозможно е мажите да размислуваат вака?”, е еден од коментарите.

„Ова е ѓубре, ако зборувате вака на социјална платформа, во јавноста, не сакам да знам што правите приватно“, „За рекреативна употреба? Кажи ми дека не ги почитуваш жените без директно да ми кажеш“ , „Како самохрана мајка, ќе ја искористам можноста да кажам – кул е, не си играме со момците“, му рече една жена.

Неколку самохрани мајки исто така коментираа на овој пост, а една од нив го сподели своето искуство.

“Мојот свршеник ја воспитува ќерка ми, таа не е негова, но тој се однесува со неа како да е. И очекувам тој да се однесува така. Но, тој е ВИСТИНСКИ маж”, му одбруси таа.

И, некои жени кои не пораснале со татковци, туку со очув, го искажаа своето мислење.

“За да може некој да воспита туѓо дете, тој треба да биде вистински маж. Мојот очув ми беше татко повеќе од мојот биолошки татко”.

После бројните негативни коментари, Мајрон го затвори својот профил на ТикТок.