Еве колку време е потребно за да се надмине разводот или раскинувањето

19 јуни, 2021
873x400

Иако нема дефинитивен одговор на оваа дилема, неодамнешното истражување покажа дека повеќето од нас поминуваат во просек 18 месеци од животот помирувајќи се со раскинувањата.

Ако сте ја гледале серијата „Сексот и градот“, се сеќавате на Шарлот која успеа да го надмине раскинувањето по половина од времето поминато со нејзиното поранешно момче. Познато е дека сите ние сме различни, што е сосема во ред, но науката успеа да навлезе во суштината на проблемот и има објаснување.

Иако нема дефинитивен одговор на оваа дилема, неодамнешните истражувања покажаа дека повеќето од нас поминуваат во просек 18 месеци од животот во помирување со раскинувањата. Toa значи следново, 3 значајни раскинувања носат по 6 месеци тага. Зад оваа студија стои „OnePoll“, кој нуди и објаснување за ова сценарио.

Имено, раскинувањето повлекува промена во рутината и навиките што сте ги стекнале за време на врската или заедничкиот живот. Постои период на прилагодување на независното функционирање, понекогаш и промена на адресата или кругот на пријатели. Врската е нешто со што се идентификуваме, па затоа често можеме да слушнеме коментар за тоа како некој преболел некоја личност, но не и тоа чувство да се биде во врска.

Ако во моментот поминувате низ раскинување, знајте дека е важно да си дадете простор, време и разбирање и да бидете подготвени за подеми и падови. Половина година се чини дека е вистинската мерка за преболување на тоа искуство и личност, но секој ја препознава пресвртната точка. Конечно, еве една реченица што може да ве утеши. Подобро е што сте сакале и страдале, отколку што никогаш не сте и се предале искрено на љубовта.