Фантастичен трик: Измешајте ги овие состојки кои веќе ги имате дома и бањата ќе мириса пријатно со денови!

7 јули, 2021
Opera Snapshot_2021-07-06_174623_www.alo.rs

Чистењето на бањата е крајно непријатна задача, и многу луѓе не сакаат да го прават тоа, па дури и кога мораат, ја презираат самата помисла на тоа.

Ќе ви требаат само 160 грама сода бикарбона, петнаесет капки есенцијално масло од лаванда, половина лажица оцет, лажица 3% хидроген пероксид и 60 мл сок од лимон.

Подготовка:

Треба да ги измешате состојките и да ги оставите да се исушат 4 часа, а потоа да ги префрлите во кутија.

Кога ќе почувствувате дека вашата бања не мириса пријатно, ставете една топка во тоалетот.

Можете да го правите тоа двапати неделно за максимални резултати!