Го зголемува ЛИБИДОТО кај ЖЕНИТЕ: Оваа НАМИРНИЦА ги регулира проблемите на болните односи и СУВОСТА

13 август, 2021
zena

Помага и во менопауза.

Карито е зачин што стана многу популарен меѓу домаќинките во Македонија во последниве години. Она што можеби не сте го знаеле е дека е многу добар за жени кои се во менопауза и имаат разни нарушувања. Покрај тоа, студиите покажаа дека овој зачин е многу добар за подигнување на либидото кај жените.

Според истражувањето, жените кои користеле 500 милиграми дневно имале значително зголемување на либидото.

orgazam

Се покажа дека жените кои имале проблеми со сувост и болка во вагината за време на сексот, повеќе немале слични нарушувања или други отежнувачки околности за време на сексуалниот однос.

Овој зачин е клучен за балансирање на хормоните, поточно тестостеронот, кој е клучен за растот на желбата за секс, а исто така ја стимулира влажноста и циркулацијата.