КАКО ДА ЗНАЕТЕ ДЕКА ВРВОВИТЕ НА КОСАТА ВИ СЕ ИСПУКАНИ? Фризерка покажа ТРИК со чија помош можете да одредите колку треба да ја скратите

13 август, 2021
2676815_kosa_ls

Кога конечно ќе ја достигнете таа „идеална“ должина, за косата да остане сјајна и во добра состојба, треба редовно да ги кратите краевите.

Една фризерка неодамна сподели видео со своите следбеници објаснувајќи го нејзиниот едноставен метод за одредување точно колку коса треба да се скрати – користејќи само бело парче хартија.

– Ова е брз совет за оние со темна коса кои не сакаат премногу да ја скратат, само ставете бела хартија под вашата коса и видете точно во каква состојба се врвовите и колку точно косата е распукана – таа покажа на темнокоса девојка и додаде дека луѓето со посветла коса едноставно можат да искористат потемна хартија.

@hannahkellyhair

You can really see what needs to come off ✂️ #hair #haircut #hairtok #GetGrafting #girls #salon #makeup #fyp #viral #tiktok #hack

♬ Beggin’ – Måneskin