ВИСТИНАТА ЗА ОВИЕ 2 СЕКС ПОЗИ: Едната помага, а другата расипува сосема неочекувана работа во вашиот живот!

21 февруари, 2021
seks.jpeg

Можете ли да погодите кои се тие?

Омилените пози при водење љубов откриваат сè за нашиот карактер, но тие ни носат не само задоволство, туку и други позитивни или негативни работи.

Можеби не сте знаеле дека две омилени пози, мисионерска и „doggy“ или одзади, имаат влијание и на ова!

Анализата спроведена во Велика Британија покажа дека сексот пред спиење има корисен ефект врз РЕМ фазата на спиење, но не во секоја позиција. Откриено е дека „doggy“ најдобро влијае на спиењето, додека мисионерското држење може дури и да ја наруши таа фаза на спиење кога се враќаат спомените и се регулира расположението.

1.652 испитаници учествувале и воделе љубов во однапред одредена позиција, а потоа носеле и монитори за спиење. Истражувањето траеше три месеци и беше утврдено дека оние кои воделе љубов на првата позиција, имаат подобрување во РЕМ фазата на спиење од дури 43 проценти.

Меѓу позите кои добро влијаат на спиењето е лотосот, кога и мажот и жената седат, таа е на него и го обвива околу нозете, како и „орел“, слична на мисионерската но жената се шири и ги крева нозете.

Вообичаената мисионерска поза беше во група на позиции кои негативно влијаеја на спиењето, заедно со неколку други пози што учесниците ги нарекоа „акробации“.