НАЈГОЛЕМАТА ГРЕШКА КОЈА ЈА ПРАВИМЕ ПО ТУШИРАЊЕТО! Во рок од ТРИ МИНУТИ треба да го направите ОВА за да ја одржите вашата кожа ЗДРАВ И ЕЛАСТИЧНА!

9 септември, 2021
387739_x4_f

Редовното чистење и хидратација на кожата е само еден од начините на кои треба да ја негувате. Но, ако имате други проблеми со кожата, вашите секојдневни ритуали може да ја уништат вашата кожа дури и без да сте свесни за тоа.

Една грешка што повеќето жени ја прават после туширање е предолго чекање за да нанесат хидратантна крема. Некои од нив дури и воопшто не ја нанесуваат, а тоа е навистина лошо за кожата.

Имено, по туширањето, порите се шират поради пареа и топлина во бањата. Клучно е да се задржи водата во телото со примена на хидратантна крема во рок од три минути.

Чекањето подолго од три минути за да нанесете хидратантна крема по туширањето ќе предизвика губење на влага од вашата кожа. Затоа, секогаш чувајте крем во бањата и нанесете го веднаш по туширање. На тој начин, таа веднаш ќе ја добие потребната нега и ќе биде здрава, еластична и сјајна.