Овие грешки ги прават ЖЕНИТЕ, мислејќи дека ја прават вистинската работа, а мажите се ЛАДАТ баш заради ова!

14 февруари, 2021
profimedia-0280533556

Вака го оттурнуваш од себе!

Пет навики од кои најдобро е да се решите што е можно поскоро, доколку сакате да го задржите вашиот партнер бидејќи сигурно доведуваат до раскинување и не се добри за долгорочни врски.

1. Не разговарате

Клучот е да разговарате за она што го сакате во сексот. Но, паровите често го игнорираат „слонот во собата“, односно неискажаните проблеми и преференции. Колку подолго ги игнорирате, толку повеќе тоа ќе влијае на вашиот (сексуален) живот. Зошто се однесуваме така?

2. Не сте присутни

Веројатно не го проверувате паметниот телефон веднаш по (или за време на?!) секс. Сексот не може да биде добар ако не сте целосно вклучени во него – и главата и телото.

– Важно е ништо да не ве вознемирува. Исклучете го телефонот. Ако мислите лутаат, сексот нема да биде добар за вас или за друга личност – вели Пепер Шварц, професор по социологија на Универзитетот во Вашингтон.

3. Земате, а не давате

– Дали вашата единствена смисла за секс е вашиот оргазам? Дали сакате да примате орален секс, но не и да давате? Едно е ако вие и вашиот партнер немате потреба сè во сексот да се изедначи – вели Кастеланос.

– Но, ако не направиш нешто затоа што не ти се допаѓа или затоа што си себичен, тоа е проблем. Сексуалното задоволство бара рамнотежа на себичност и несебично давање.

4. Вие сте на авто-пилот

Подготовка, внимание: бакнување, допирање, откопчување, стискање, скокање во поза … Ако вашиот партнер може да го предвиди секој ваш потег, веројатно и двајцата многу промашувате.

„Паровите влегуваат во рутина многу брзо“, вели сексуалниот советник Јан Кернер.

– Пријатен секс – како што тој го нарекува, може да биде одличен, но премногу предвидливоста може да предизвика досада, а потоа и проблеми со возбудата. Затоа освежете го вашето мени за секс.

– Можете да се вратите на вообичаеното сценарио за време на сексот, но барем започнете со нешто ново и повозбудливо – вели Кернер и предлага играчки, играње улоги, едноставност и нови позиции.

5. Не го водите партнерот

Ако не кажете или покажете нешто, вашиот партнер нема да знае што ви се допаѓа и дали е на добар пат.

„Да се ​​биде добар љубовник значи да комуницираш добро“, вели Кернер. Со зборови, звуци, движења, кажете му на вашиот партнер што сакате, што помалку, а што никако.