Помалку атрактивните жени честопати повеќе ги привлекуваат мажите

23 август, 2021
873x400

Според истражувањата, преовладува ставот кај мажите дека, без оглед на изгледот, природната благодет и женственоста се најпосакуваните особини кај жените.

Иако секоја жена е убава на свој начин, а физичкиот изглед не е најважен, факт е дека некои луѓе се попривлечни и поатрактивни од другите. Многу брилијантни, привлечни и талентирани слободни жени често се прашуваат зошто голем број мажи всушност понекогаш преферираат помалку привлечни жени.

Научниците кои направија интересни откритија, исто така, се занимаваа со оваа тема. Мажите се грижат за физичкиот изглед на жената, но кога бараат долгорочен партнер, некои аспекти им се многу поважни од тоа дали жената е згодна или не.

Интересно е, исто така, се зголемува бројот на интелигентни, духовити и успешни жени на возраст над 40 години кои не можат да најдат соодветен животен партнер.

Убавите жени се несигурни

Секој маж ќе се загледа во атрактивна жена, особено ако е супермодел. Сепак, таквите жени честопати се премногу комплицирани за мажите, бидејќи честопати имаат успешна кариера зад себе, што ги прави многу несигурни, па дури и вознемирени. Со таква жена, мажот постојано ќе се плаши дека ќе најде некој подобар, и се плашат дека ќе биде тешко да ги задоволи. Во меѓувреме, помалку привлечните жени се емоционално и физички достапни. Повеќето луѓе сакаат да влезат во врска во која ќе се чувствуваат добро и самоуверено, а машкото его исто така игра голема улога во изборот на идеален партнер. Откако ќе созреат, мажите сфаќаат дека не е сѐ во физичкото совршенство, па избираат помалку привлечни жени со кои се чувствуваат удобно и ценети.

Нивната природност е над привлечноста

Кога станува збор за атрактивноста, вообичаено е секој да има свои преференции и теории за тоа што смета дека е убаво и привлечно. Надвор од големите градови, стандардите за убавина се многу различни. Иако многу жени се убедени дека скапите фризури и слоеви на шминка ќе им помогнат да го заведат момчето што им се допаѓа, некои мажи го отфрлаат и ценат повеќе обични жени со природен изглед. Ниту еден маж нема да го привлечат валкани и запоставени жени, но природниот изглед и свежината се она што го ценат кога барате сериозен партнер. Според истражувањата, преовладува ставот кај мажите дека, без оглед на изгледот, природната благодет и женственоста се најпосакуваните особини кај жените.