Само 15 минути се доволни за да се излади ШИШЕ ВИНО: Трикот е во овие работи, а сигурно ги имате во КУЈНАТА

15 август, 2021
Flasa-vina-led

Солта игра клучна улога

Ладно шише вино е совршено кога сакате да се напиете нешто квалитетно со оброкот.

Или да пивнувате додека, да речеме, читате книга.

А понекогаш е убаво и да се подели со некого.

Меѓутоа, што ако заборавите да го изладите на време?

Да, можете да го ставите во фрижидер или замрзнувач, но има многу подобар и побрз начин да го направите тоа.

Една корисничка на Инстаграм сподели кратко видео на својот профил во кое објаснува како го прави тоа.

Потребни ви се само два производи – мраз и кујнска сол.

Ставете го виното во сад со ледена вода, истурете две лажици сол во садот и оставете да отстои 15 минути, пишува во видеото.

Солта ја намалува точката на замрзнување на водата, така што мразот почнува да се топи на пониска температура од вообичаеното, и како резултат на тоа добивате постудена вода: