СПИЕЊЕТО НА ОВАА СТРАНА Е СПАС ЗА ВАШЕТО ЗДРАВЈЕ: Го олеснува варењето и ги отстранува токсините од вашето тело

2 јуни, 2021
profimedia-0166544036

Спиењето е важно за здравјето и имунитетот.

Спиењето на левата страна е сè уште далеку подобро од сите други позиции на спиење во однос на придобивките што ги има врз нашето физичко здравје.

Може да ни помогне да ја свариме храната подобро и полесно, но исто така го подобрува целокупниот дигестивен систем дозволувајќи му на телото побрзо и поефикасно да извлекува хранливи материи и да исфрла токсини, но исто така влијае и на нашата циркулација и на кардиоваскуларното здравје бидејќи срцето пумпа подобро надолу и крвта циркулира повеќе ефикасно назад во срцето.

Оваа позиција ја подобрува и функцијата на слезината. Ова резултира во подобра дренажа на лимфата, со помалку стрес и негативни влијанија врз нашето здравје.