Тие се клучот на задоволство: Секоја жена треба да го знае ова за ерогените зони

9 јули, 2021
Screenshot_6

Ерогените зони можат да ви донесат задоволство што досега не сте имале можност да го почувствувате, затоа добро запознајте ги.

Сигурно некогаш сте го почувствувале тоа чудесно чувство кога ве бакнува на вратот, па треперењето минува низ целото тело и ви предизвикува напнатост.

Истото чувство се јавува ако ви го касне лобусот на увото или нежно го допре рамото, а низ вашето тело струјат пеперутки, подготвени да ве однесат во земјата на задоволството. Тоа генијално чувство го должиме на ерогените зони, точки на телото кои создаваат задоволство.

Ако привлечноста и хемијата меѓу вас се посилни, тогаш областа на ерогените зони е поголема. Понекогаш е доволно само да се погледнете и веќе да се чувствувате непријатно, не знаејќи што со себе.

„Најактивни ерогени зони кај жените се усните, вратот, брадавиците, градите и клиторисот“, вели сексологот Кејт Балестриери, додека кај мажите тие се главичката, френулумот, тестисите, областа на простатата, брадавиците, усните и вратот.

Кај повеќето луѓе, одредени делови од телото се ерогени зони и многу е корисно да се знае кој да се користи во клучно време.

Тоа се:

 • уво, особено ушната ресичка
 • внатрешноста на подлактицата
 • грбот
 • деколтето
 • вратот
 • внатрешниот дел на бутот
 • стомакот
 • папокот
 • областа зад коленото
 • пазувите
 • дланката
 • прстите
 • табаните
 • задникот
 • анусот

Ерогените зони се подложни на промени во расположението. Ако сте добро расположени, ќе ги има повеќе и ќе станат почувствителни, а ако не сте расположени за секс, тие ќе се однесуваат на ист начин.