Веѓите се менуваат со возраста и покажуваат дека старееме: Корисни совети како да ги подмладите

6 јули, 2021
веѓи

Многу жени посветуваат најмалку внимание на овој дел од лицето, а тоа е важно за одржување на свежината на лицето

Секоја жена се труди да изгледа младо и убаво што е можно подолго, а еден од главните параметри што ја покажува нејзината виталност е лицето.

Делот од лицето на кој му е потребно внимание се и веѓите.

Како што лицето се релаксира со возраста, веѓите се релаксираат, а нивната природна форма се менува, како и густината на косата. Лакот станува порамен и ја губи таа убава закривена форма.

Како и целото лице, и веѓите на веќе не се толку високи, тие се малку спуштени и често стануваат асиметрични со текот на времето – вели експертот за веѓи Џои Хели од Њујорк.

Како одминува времето, треба да се посвети поголемо внимание на овој дел од лицето.

Превенцијата е важна, бидете внимателни колку коса извадите од веѓите. Не обидувајте се да ја промените природната форма на лакот на веѓите – советува Хели.

Трендовите се менуваат, но не треба слепо да се следат. Со возраста, веѓите стануваат поретки, па ако ги извадиме силно во дваесеттите години, до четириесеттите години тие ќе бидат премногу ретки.

Користете лесен гел или прав за веѓи. Кога станува збор за одржување, држете се до минимализмот.

Веѓи на триесет години

Веројатно ќе се фокусирате на густината во овие години, бидејќи повеќето жени забележуваат промени во тој дел од лицето – вели таа.

Идеално време е да се набави малку серум со состојки на хидрантот. На оваа возраст, влакната на веѓите стануваат груби и кршливи.

Хели советува да се користи рицинусово масло за подобар раст и нега на косата.

Веѓи во четириесеттите години
На оваа возраст, може да забележите полоша дефиниција за веѓите, бидејќи тие стануваат поретки и различни. Ако ги дефинирате убаво, тие можат да го подобрат обликот на лицето, да му дадат визуелен лифт и да направат да изгледате помладо.

Предлагам моливи за веѓи за подобра дефиниција, наместо пудра што е малку полесна – истакнува Хели.

Веѓи во педесеттите години и подоцна
Лакот станува порамен, веѓите стануваат потенки, а Хели предлага трошка хајлајтер во таа област, веднаш под лакот. На тој начин веѓата изгледа визуелно позакривена.

Ако забележите дека влакната стануваат сиви, можете да ги направите дури и со боја на веѓа која има пепел тон, да изгледаат природно.

Премногу силни веѓи даваат впечаток на строгост, а идеалната боја е во хармонија со бојата на косата.