Внимание! Пуканките подготвени на овој начин го зголемуваат ризикот од неплодност!

7 септември, 2021
Screenshot 2021-09-07 201048

Пуканките се сметаат за храна со многу малку калории, и според многу научници, тие содржат повеќе антиоксиданси отколку овошјето и зеленчукот.

Според нив, најголемиот проблем е во супстанцијата PFOA, хемикалија која се наоѓа во пакувањето на пуканките за во микробранова печка.

Тие тврдат дека оваа хемикалија е поврзана со неплодност, како и проблеми со црниот дроб и панкреасот.

Кој е, всушност, најголемиот проблем?

Кога пуканките се ставаат во микробранова печка, супстанцијата PFOA испарува и влегува во пуканките. Она што е дополнително проблематично е што оваа хемикалија може да остане во човечкото тело со години.

Затоа, јадете пуканки, но избегнувајте ги оние што се подготвуваат во микробранова печка.

escort - Korsan taksi