Зошто луѓето изневеруваат во врските? Постојат осум клучни мотиви, а повеќето од нив немаат никаква врска со сексот

24 март, 2021
вара

Во неодамна објавената студија на Др. Д-р Дилан Селтерман и Џастина Гарси беше откриено дека само половина од пре љубниците изјавиле дека се впуштиле во вагинален секс. Секако, сексот е дел од целата приказна, но очигледно не е единствената причина за прељуба.

Во нивната студија учествувале 495 лица кои признале дека изневеруваат во врските. За да ги разберат нивните постапки, истражувачите им поставиле 77 прашања, сите вкоренети во истото прашање: „Зошто го стори тоа?“. Анализата откри осум клучни мотиви за прељуба, а повеќето немаа никаква врска со сексот. Исто така, се покажа дека овие причини влијаеле на нивните работи, но и на нивните примарни односи. На табелата што ја објавија по студијата, тие наведоа осум причини за прељуба и најчестите објаснувања што ги наведоа луѓето заедно со нив.

Дали се согласувате?

24sata