Зошто мажите изневеруваат со сосема поразлични жени? Причината е ТАЖНА

6 јули, 2021
13ca57e98c285c13e5c90b620afb81b9ea89da61

Постојат многу причини зошто емотивните партнери се изневеруваат, но она што првенствено ги наведува на „грев“ е личното незадоволство.

Жените често им се жалат на своите пријателки дека нивното момче или сопруг ги изневерува со личност која не може да се спореди со нив во ништо. Тогаш, зошто посилниот пол влегува во прегратките на таквите љубовнички?

Можеби еден маж копнее по нови познанства, сензации, авантури и врски, што најчесто се случува во кризата во средните години од животот.

Кога ќе им здодее стабилноста во врската, тие бараат повозбудливи моменти, што не значи дека е дури и подобро од она што веќе го имаат. Ова, пред сè, може да го обезбеди некој што е лесно достапен и подготвен за авантура и забава и на кого не треба ништо да му објаснува. Таквата жена не мора да биде премногу паметна или убава, бидејќи единствено што бара од неа е краткорочна авантура. Измамената девојка или сопруга тогаш ја губи самодовербата и почнува да го доведува во прашање нејзиниот изглед, но тоа всушност не е проблемот.