АКО ВАКА ЈА ИСКЛУЧИТЕ МАШИНАТА ЗА ПЕРЕЊЕ НЕМА ДА ЈА РАСИПЕТЕ! Запомнете добро

14 јануари, 20220
Screenshot_2

Машината за перење ја користиме најмалку еднаш неделно, а за да ни трае што подолго треба да се грижиме за неа

 

Сигурно некогаш сте оставиле пари или нешто метално во џебовите на панталоните, па сте морале насилно да ја запрете машината.

 

Како да ја прекинете програмата за перење на безбеден начин и да не ја расипете машината?

 

Најлесен начин да го запрете уредот е да го притиснете копчето „старт“ или „пауза“. Програмата ќе се паузира и ако го држите копчето неколку секунди, таа ќе се исклучи.

 

Машината може да се запре доколку нејзиниот дизајн дозволува. Ако ја запрете со притискање на копчето „старт / стоп“, тогаш нема да има проблем. Но, целосното исклучување на машината од напојувањето не е добро, може да влијае на тоа како ќе работи не само кога ќе продолжи да пере, туку и во иднина.

 

А што да направите ако барабанот е полн со вода?

 

Во овој случај, прво мора да ја исцедите водата. Ова може да се направи со филтер кој се наоѓа зад вратата со шарки на долниот преден дел на машината за перење. За да спречите излевање на водата на подот, ставете сад под машината. Водата може да се исцеди и со помош на програма за центрифугирање или одвод.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma