Ако имате проблеми во кревет, нешто не правите како што треба: 7 совети кои ќе ви го подобрат сексуалниот живот

25 јануари, 20220
332008_seks-shutterstock-747893590_ff

Заљубете се и прифатете се во кревет

Ние сме сексуални суштества, водени од таа енергија, па затоа е неопходно целосно да се предадеме на нашите страсти и истражување. Така, некои истражувања покажаа дека некои луѓе се чувствувале послободни и побезбедни кога целосно се поврзале со својата „еротика“, а потоа биле побезбедни во кревет.

Слушајте ги вашите чувства

Целосно препуштете се на сексуалните фантазии! Променете ги позите за време на сексот, дозволете личноста со која водите љубов да ве допира на различни делови од телото. Отворете се за да истражувате и да ги слушате вашите чувства. Препуштете им се и уживајте во нив!

Имајте трпение

Не брзајте со сексот, препуштете се целосно и уживајте во секоја минута, секоја возбуда, секој момент што се случува. Многу е важно да не брзате, бидејќи се ќе почувствувате посилно.

Поврзете се со партнерот

За сексот да биде успешен, најдобро е да го почувствувате секој поглед на партнерот, убаво да ја слушнете секоја воздишка, да гледате како дише и така ќе ја зголемите вашата возбуда.

Бидете искрени

Многу е важно да разговарате со партнерот за сите работи, што вклучува чувства, кога се чувствувате добро, кога се чувствувате лошо, признајте кога нешто е добро во креветот, бидете искрени, бидејќи така ќе се поврзете со партнерот. Предложете нови места за водење љубов, предложете нови пози, предизвици и слично, бидејќи така ќе се опуштите.

Отворете се за задоволства

Само ако чувствувате задоволство, можете да го разберете животот на појасен начин. Вашите преференции и избори ќе бидат појасни, ќе бидете поприсебни во донесувањето на некои одлуки и ќе можете да се препуштите на некои нови работи бидејќи ќе имате јасно разграничени избори кои ви служат.

Негувајте го вашиот начин на размислување

Сексот е работа која предизвикува многу емоции, кои истовремено се испреплетуваат, па мораме да ги разбереме и да им се препуштиме. Затоа треба да бидеме отворени за туѓите емоции. Така, избалансираните мисли се клучот за добар секс.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma