АМЕРИКАНСКИ БРАЧЕН СОВЕТНИК Ова е најчестиот проблем на кој жените се жалат во бракот

18 септември, 20220
Screenshot_6

Брачниот советник Корин Волер од Минесота откри на што најмногу се жалат жените кога се во прашање проблемите во врската.

 

 

 

Според нејзиното искуство, она што најмногу им пречи на жените е тоа што секогаш мораат да им кажат на своите сопрузи што да прават кога се обидуваат да се договорат за поделбата на домашните работи.

 

Таа додаде дека ова е пример за „активна одговорност“, која се спротивставува на „пасивната одговорност“. Таа тврди дека жените припаѓаат на првата група, а мажите во втората, што предизвикува тензија во врската.

 

„Пример за активна одговорност е кога размислувате за тоа кои домашни работи треба да се направат и на крајот всушност ги извршувате. Пасивната одговорност е кога некој има слободно време и може да помогне во домашните работи, но сепак чека некој да му каже да ги направи“, објасни таа.

 

Волер дошла до заклучок дека жените сакаат партнери кои се однесуваат „активно и одговорно“ кон домашните работи и децата, а не партнери кои мораат да бидат потсетувани за да ги исполнат своите обврски.

@corrinthecounselor

Passive Responsibility vs Active Responsibility #relationships #therapy #ThatCloseMessenger #marriage #IDeserveTuitionContest

♬ original sound – Corrin Voeller

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber

- Roblox Vega X Exploit