Можете ли да ја забележите фудбалската топка меѓу пандите за 13 секунди?

24 ноември, 20220
dh67vfix0aa3lr-830x0

Отежнувачка околност е што пандите се црно-бели, исто како и топката, па тешко е да се најдат

Унгарскиот уметник Џерџели Дудас, специјалист за создавање загатки, создаде нов предизвик, посветен на Светското првенство во фудбал.

Она што од вас се бара да го направите во оваа игра е да ја пронајдете фудбалската топка скриена меѓу пандите за помалку од 13 секунди, пренесува „Јагранјош“.

Ова криенка, како и многу други, е одличен начин да ги тестирате вашите перцептивни моќи, како и вашата интелигенција. Иако тие се одличен начин за тестирање на вашиот коефициент на интелигенција, илузиите не се единствениот начин на кој ја мериме интелигенцијата.

Ако навистина сакате да го утврдите коефициентот на интелигенција, најдобро е да се обидете да ги решите професионалните тестови.

Да се ​​вратиме на нашата загатка. Дали успеавте да ја пронајдете фудбалската топка?

Отежнувачка околност е што пандите се црно-бели, исто како и топката, па тешко се наоѓаат.

Доколку сè уште не можете да ја пронајдете топката, погледнете го решението подолу.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber