Секој мора да го знае овој трик: Ставете парче ЛЕБ во шеќерот и видете што ќе се случи

4 јули, 20220
31641_hleb_f

Ако купувате кафеав шеќер, сигурно знаете дека многу почесто „собира“ влага од белиот шеќер, а се стврднува дури и во добро затворен сад.

Кафеавиот шеќер повеќе ја апсорбира влагата од атмосферата, односно воздухот во кујната, поради што понекогаш станува навистина тврд и многу луѓе не знаат дали се уште е безбеден за јадење.

Секако, можете да го јадете кафеавиот шеќер и ако се стврдне, но прво ќе треба да го одвоите со лажица, но овој трик ќе ви овозможи брзо да го решите тој проблем!

Една корисничка на TikTok покажа трик со парче леб. Само ставете го во садот со шеќерот и оставете го преку ноќ, лебот ќе ја впие целата влага и шеќерот повторно ќе се олабави. Трикот кој има три милиони прегледи и го покажала нејзината мајка!

Видеото може да го погледнете ОВДЕ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *