Трик за сечкање КРОМИД: Олеснете си ја работата и ослободете се од НЕПРИЈАТНИОТ мирис кој ви останува на рацете

19 ноември, 20220
c80071027b79217dee4edf06edbacab82464c1b0

Сечкањето кромид не мора повеќе да биде ноќна мора

Сечењето кромид понекогаш може да одземе многу време, дури и ако имате остар нож. Овој одличен трик многу ја олеснува работата. Исто така, нема да остави непријатен мирис на вашите раце кој тешко се измива.

Се што треба да направите е да го изрендате кромидот наместо да го сецкате! Дупките на рендето ќе го иситнат кромидот на мали парчиња за неколку секунди. Иако се малку нерамни, можете брзо да ги поминете со нож и спремни сте за готвење.

Не само што овој трик е брз и лесен, туку рендето раствора делови од кромидот што го прави помек и сочен додека се пржи или пече. Токму ваквиот посочен кромид ќе го нагласи вкусот на вашето јадење!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *