Ставете чешне лук во веце школката и оставете го преку ноќ: Неверојатно!

13 ноември, 20220
Naslovna

Дали знаете дека некои луѓе во вечерните часови ставаат чешне лук во тоалетот и го оставаат да ја помине ноќта таму? Сите затоа што сакаат сами да си го поедностават чистењето на бањата!

Еве за што станува збор!

Лукот содржи алицин, што му дава силен, специфичен мирис. Но, покрај мирисот, алицинот е многу ефикасен во борбата против бактериите и габите, не само во нашето тело, туку и на неочекувани места каде што напредуваат. На пример во бањата!

Утрото треба само да дозволите водата да тече. Ако го повторите овој процес двапати неделно, во вц школката ќе има многу помалку бактерии, а лукот треба да работи успешно против жолтите наслаги.

Дали би пробале?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber