Не може посочно: Поховани пиперки полнети со сирење, се топат во устата!

5 јули, 20220
Baka (1)

Ако сте љубител на пиперки, овој рецепт дефинитивно ќе ви се допадне.

Зошто да не направите пржени, па дури и полнети пиперки?

Кога ќе додадете сирење и маслинки, добивате сочно јадење што се топи во устата.

На крајот на краиштата, најдобро е да го пробате сами и да се уверите!

Состојки:

5-6 печени пиперки од замрзнувач
100 гр крем сирење или намаз
1 жолчка од јајце
гранули лук
100 гр сирење
3 лажици маслинки

За печење:

2-3 јајца
200 гр презла
малку брашно
сол, масло

Подготовка:

Печената пиперка излупете ја и извадете ги семките. Додадете сол. Измешајте ги сирењето и јајцата и додадете една кафена лажичка кашкавал на пиперката која ќе ја раширите на даската.

Врз кашкавалот ставете стапчиња од сирење и малку сечкани маслинки. Свиткајте ги рабовите на пиперката и виткајте ја во ролат.

Поминете го ролатот преку брашно, јајца и презла. Намачкајте го плехот со масло и наредете го во плехот.

Се пече на 220 степени околу 30 минути.

Погледнете ги чекор-по-чекор инструкциите за подготовка:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *