Дали веќе сте го пробале овој трик?Еве што можете да направите со алуминиумската фолија пред да ја фрлите

15 ноември, 20230
Алуминиумска фолија

Алуминиумската фолија е составен дел на многу кујни и ја користиме за различни намени.Таа е таму кога треба да го испечеме ручекот во рерна,да завиткаме остатоци,да пакуваме сендвичи за патувањето.

Меѓутоа,слично како кога користиме пластични кеси или хартиени крпи,користењето алуминиумска фолија создава отпад.Затоа е важно рационално да ја користите алуминиумската фолија и да ја рециклирате секогаш кога можете.И тоа можеме да го направиме во многу ситуации.

Сепак,постојат ситуации кога повторната употреба не е можна.Во такви случаи,можете да ја пренамените алуминиумската фолија во сунѓер.

Ако ја згужвате фолијата во топка,всушност можете да ја користите наместо сунѓер и со неа да исчистите стаклени или керамички садови.Само внимавајте да не го користите на садови со нелепливи облоги.

Според искуството на оние кои се обиделе да ја користат како сунѓер,топката од алуминиумска фолија одлично ги отстранува маснотиите и остатоците од храна.Нивната омилена работа е што на тој начин избегнуваат таложење на храна во класичниот сунѓер,кој потоа станува идеално место за таложење на бактерии.

Дали веќе сте го пробале овој трик?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi