Зошто треба да ги миете ѕидовите? Одговорот е јасен, а и многу е важно за оваа група луѓе

12 ноември, 20230
shutterstock2273785279-830x0

Секој дел од куќата бара посебно внимание и грижа и не треба да се претерува со нивното чистење. Многумина ќе се изненадат, но како што ги кречиме ѕидовите, треба и да ги исчистиме.

Многу домаќини ќе се изненадат колку често треба да го правиме ова, а можеби ова е одговорот на тоа како да го ослободите вашиот дом од прашина.

Според експертите, двата главни аргументи за чистење на ѕидовите се продолжување на издржливоста на бојата и спречување на имунолошки реакции кај луѓето изложени на високо ниво на честички прашина.

Октав Виљар од едно претпријатие за чистење советува еднаш годишно да ги миеме ѕидовите за да бидат во најдобра состојба. Дамките на него малку потешко се отстрануваат со мало рачно триење со помош на посилни средства како оцет и сапун. Ова е многу важно ако имате млади членови во куќата.

Според експертите, ако имате темен ѕид или некој со мат боја, тогаш не треба да користите вода или крпа за чистење бидејќи тие не се мешаат добро.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi