Омилениот доручек стана уште полесен за правење: За совршено јајце на око, потребна ви е само ЧЕПКАЛКА ЗА ЗАБИ!

Изгледа дека нема поедноставен рецепт од оној за јајца на око. Сè што треба да направите е да скршите јајце во тава и да се испржи. Но, колку и да изгледа лесно, ова јадење не секогаш излегува добро и вкусно. Искусните домаќинки открија два трика кои ќе помогнат овој вкусен појадок секогаш да испаѓа совршено.
Првото нешто што е важно кога подготвувате јајца на око е да користите путер наместо масло. А исто така важно е јајцето да се скрши што поблиску до тавата, за да не се рашири жолчката.
Но, постои уште еден трик кој е многу полесен и подобар. Кога ќе го скршите јајцето во тавата, земете чепкалка за заби и прободете го јајцето каде што се спојуваат жолчката и белката. Така убаво ќе се распореди околу тавата и рамномерно ќе се испржи.