Секогаш свежи и меки: Најдобро е да ги перете пешкирите на оваа температура, еве и како најбрзо се сушат!

15 ноември, 20230
67784_shutterstock-1567421062_f

Ако правилно ги миете и сушите пешкирите, можете да им го „продолжите животот“.

Луси Акројд, жена која со години работи како дизајнер на пешкири, тврди дека со неколку едноставни трикови можете лесно да ги одржувате крпите меки.

Пред се, важно е никогаш да не ги перете во преполна машина за перење, бидејќи им треба простор за добро да се мијат. Луси тврди дека најчеста грешка е тоа што луѓето перат премногу крпи одеднаш, кои инаку заземаат многу простор. Кога се мие во преполна машина, материјалот акумулира влага и станува тврд и груб со текот на времето.

Исто така, Луси додава дека пешкирите не треба да се перат со други алишта, а освен тоа важна е и температурата.

– Најдобро би било да ги миете на 40 степени. Сè повеќе од тоа може да ги уништи премногу брзо. Понекогаш можете да ги ставите на 60 степени за темелно да се отстранат речиси сите бактерии пренесени од кожата – изјавила Луси.

Што се однесува до сушењето, никогаш не треба да ги оставате пешкирите на радијатор, бидејќи тоа ги прави тврди и крути. Подобро е да ги исушите малку побавно на жицата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi