Три најчести причини поради кои ПУКААТ ДОЛГИТЕ ВРСКИ И БРАКОВИ

18 септември, 20230
62632454-prekidi-su-ponekad-neizbjezni

Брачниот советник, терапевтот Џеф Гинтер од Портланд, на своите социјални мрежи редовно споделува совети за паровите, како и заклучоците до кои дошол врз основа на терапии што ги завршил.

Така тој со своите следбеници ги сподели трите најчести причини поради кои завршуваат долгите врски. Причините ги издвоил врз основа на она што го слушнал и видел во работата со парови.

1. Исчезнување на малите работи

Во одреден момент, паровите престануваат да ги прават малите нешта што ги спојувале порано, што може да биде сериозен удар за врската.

Нема повеќе комплименти, нема повеќе флертување, помалку допирање и квалитетно време поминато заедно. Како да сте станале цимери кои се среќаваат во ходникот, објасни терапевтот и додаде дека во такви ситуации јазот меѓу партнерите станува толку голем што им изгледа премногу тешко да ги поправат работите или можеби веќе емотивно продолжиле понатаму.

2. Акумулација на нерешени проблеми

Има премногу нерешени аргументи, аргументи во кои истиот проблем продолжува да се појавува без разрешување или поправка, што доведува до огорченост, презир и емоционална исцрпеност.

Тоа значи дека и кога ќе се појави најмал проблем, си помислувате „повторно ова“ и се исклучувате и повлекувате. Во тие моменти, обидот да се поправи или реши проблемот изгледа како премногу тешко емотивно патување, вели терапевтот.

3. Оддалечување

Со текот на времето, се оддалечивте, што може да доведе до неочекувани промени во врската.

Според терапевтот, како поединци се развиваме со текот на времето и се надеваме дека се развиваме на начини кои ќе продолжат да не прават соодветни еден за друг. Сепак, тоа не е секогаш така. Понекогаш интересите, верувањата и потребите на партнерите се развиваат во различни насоки, што на крајот може да доведе до некомпатибилност. Паузата тогаш не е нужно нечија вина и често е непредвидлива.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort - Korsan taksi -

https://finandearth.com/