Ја оставате водата ДА ЗОВРИЕ? Ова е грешката која сите ја правиме при ГОТВЕЊЕ НА ТЕСТЕНИНИ

23 мај, 20230
2878_christine-sandu-5fagfziukec-unsplash_f

И покрај тоа што тестенините се едни од омилените оброци во нашите домови, многу често неправилно се готват, иако подготовката е прилично едноставна, без разлика дали се работи за шпагети, пена или макарони.

Речиси сме сигурни дека секој од вас готви тестенини така што ќе ги стави во вода дури откако таа ќе зоврие.

Финтата е во тоа што водата и тестенините треба да се загреваат истовремено.

Познатите готвачи тврдат дека најдобриот начин за подготовка на тестенините е да се стават во ладна вода во соодветно длабоко тенџере.

Потоа само ставете го на шпорет и почекајте да зоврие. Кога водата ќе почне да клокоти, отстранете го капакот, намалете го огнот и оставете да врие неколку минути. Кога ќе процените дека се ал денте, исцедете ги тестенините.

Освен што ќе заштедите време, вкусот ќе биде како во ресторан.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi