Појадок кој сам се приготвува: Пржени лепчиња, но од рерна за совршен почеток на денот

popara9 септември, 20231min00
przenice-tost-hleb-830x0

Крцкава кора и мека средина

Пржените лепчиња не се само вкусни, туку и многу практично јадење во кое секој ќе ужива. Тие се најчестото решение кога не знаеме што да правиме со лебот што ни останал. Сепак, колку и да уживаме во овој брз појадок и неговиот едноставен рецепт, сепак може да се случи брзо да се натопат во маслото во кое ги пржиме.

Доколку не сте љубител на мрсни кришки, но го сакате нивниот вкус, ова е вистинската работа за вас. Мека внатрешност и крцкава кора, на која никој не може да и одолее.

Подготовката е многу едноставна, како задачата да е тие самите да се подготват.

Состојки:

  • 3 јајца
  • 10 тенко сечени кришки леб
  • 9 лажици млеко
  • 5 лажици масло + за премачкување
  • прстофат сол

Подготовка:

Во длабок сад се матат јајцата и се додаваат млекото и маслото.

Потоа, посолете ја смесата и убаво измешајте, се да се соедини.

Земете парче леб и потопете го во смесата, па оставете го на страна да одмори околу 10 минути. Повторете го ова со другите парчиња.

Додека одмараат, наредете ги кришките леб на тава и малку раздвојте ги. Не заборавајте да ја обложите тавата со хартија за печење.

Премачкајте ги кришките со масло од горната страна со помош на четка. Вклучете ја рерната на 200 степени и почекајте да се загрее. Кога ќе достигне температура, ставете ги лепчињата и печете ги до 20 минути.

Можете да ги послужите со јогурт и сирење и да се препуштите на прекрасните вкусови на вистински појадок.

Пријатно!

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma