Малку моцарела, брашно, јајца и уште неколку состојки ќе бидат доволни за да се направат одлични пржени топчиња.
Ако сте љубител на моцарела, ќе ви се допадне овој рецепт:
СОСТОЈКИ:
400 гр моцарела
чаша и пол брашно
четири поголеми јајца
две чаши брашно
една лажичка лук во прав
една лажичка кромид во прав
Мешавина од италијански зачини
сол, бибер, масло
ПОДГОТОВКА:
Измешајте го брашното со лукот и кромидот во прав, малку сол и бибер. Јајцата се матат со вилушка, а презлата соединете ја со смесата од италијански зачини. Исцедете ја моцарелата, валкајте прво во брашно, потоа во јајца и на крај во презла и пржете во длабоко масло додека не порумени од сите страни. Послужете веднаш.