
Пржењето или печењето риба често резултира со непријатен мирис кој се шири низ просторијата и се задржува со часови по готвењето.
Иако ова не е голем проблем за многумина, ситуацијата може да стане непријатна ако треба да се подготвите за излегување по брз ручек. За среќа, блогерката Ана од Лозица на социјалните мрежи сподели едноставен трик кој ќе ви помогне да заборавите на тој непријатен мирис.
Се што ви треба за овој трик е јаболко! Да, добро прочитавте. Ана во кратко видео објасни како можете да го неутрализирате интензивниот мирис на рибата со додавање на неколку парчиња јаболко во маслото додека се пржи. Јаболкото има способност да апсорбира мириси, па собата останува свежа и пријатна по готвењето.
Овој трик ги воодушеви следбениците на Ана, кои потврдија дека навистина функционира. Некои во коментарите открија дека со години го користат овој едноставен трик, а за некои тоа беше вистинско откритие.
View this post on Instagram