Мирисот на риба повеќе нема да се шири: Додадете неколку парчиња од ова овошје додека ја пржите рибата

popara31 јануари, 20254min00
1681453362-1631973835-shutterstock_1161106507-750x515

Пржењето или печењето риба често резултира со непријатен мирис кој се шири низ просторијата и се задржува со часови по готвењето.

Иако ова не е голем проблем за многумина, ситуацијата може да стане непријатна ако треба да се подготвите за излегување по брз ручек. За среќа, блогерката Ана од Лозица на социјалните мрежи сподели едноставен трик кој ќе ви помогне да заборавите на тој непријатен мирис.

Се што ви треба за овој трик е јаболко! Да, добро прочитавте. Ана во кратко видео објасни како можете да го неутрализирате интензивниот мирис на рибата со додавање на неколку парчиња јаболко во маслото додека се пржи. Јаболкото има способност да апсорбира мириси, па собата останува свежа и пријатна по готвењето.

Овој трик ги воодушеви следбениците на Ана, кои потврдија дека навистина функционира. Некои во коментарите открија дека со години го користат овој едноставен трик, а за некои тоа беше вистинско откритие.

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma -

loodgieter den haag